Riječki Autotrolej zbog nedostatka vozača ne može obavljati javni prijevoz u planiranom opsegu, smanjen je broj vožnji autobusa pa će cijene mjesečnih pokaznih voznih karata privremeno, od početka lipnja do kraja kolovoza biti 25 posto manje, potvrdili su u srijedu iz Autotroleja.

Prema podacima iz gradske uprave, zaključak o privremenom umanjenju cijena donio je gradonačelnik Marko Filipović, a njime je dana prethodna suglasnost Komunalnom društvu Autotroleju na Cjenik sa strukturom cijene komunalne usluge komunalnog linijskog prijevoza putnika s primjenom od početka lipnja do 31. kolovoza.

Smanjenje cijene za 25 posto obuhvaća mjesečne pokazne karte te povlaštene karte, koje se izdaju na osnovi socijalnog uvjeta ili uvjeta prihoda, a temeljem rješenja, zaključaka ili potvrda gradova i općina.

Privremeno umanjenje cijene provodi se jer Autotrolej nije u mogućnosti pružati uslugu u planiranom opsegu, no, u gradskoj upravi očekuju da će se angažmanom stručnih službi Autotroleja te provedbom mjera koje su već predstavljene javnosti situacija stabilizirati te da će se u rujnu 2024. povećati opseg usluge.

Nakon 31. kolovoza primjenjivao bi se ponovno prethodni cjenik, osim ako ne dođe do povećanja razine usluge pa bi se pristupilo ponovnoj revalorizaciji cijena.