Četvrta smjena podravsko-prigorskih vatrogasaca vraća se s ispomoći s područja Gline

11. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Četvrta smjena podravsko-prigorskih vatrogasaca vraća se s ispomoći s područja Gline

foto: Facebook


Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije koji su u sklopu četvrte smjene, pod zapovijedanjem zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana, sudjelovali u saniranju potresom oštećenog područja grada Gline, danas su u dogovoru s glavnim vatrogasnim zapovjednikom RH i zapovjednikom ZB Glina te s obzirom na lošu vremensku prognozu upućeni u svoje matične postrojbe.

„Svi angažirani pripadnici vatrogasnih postrojbi, oprema i vozila s područja Koprivničko – križevačke županije vraćaju se u matične postrojbe te se do daljnjega odgađa potreba za upućivanjem vatrogasaca na ispomoć u potresom porušeno područje Sisačko – moslavačke županije. Hvala svima do sada angažiranim pripadnicima vatrogasnih postrojbi koji su aktivno sudjelovali na saniranju posljedica potresom uništenog područja Banovine“, istaknuo je zapovjednik VZ KKŽ Zvonimir Habijan te dodao kako županijske vatrogasne snage ostaju u pripravnosti te će po potrebi žurno biti upućene na ugroženo područje.

Na područje županije vraća se 19 vatrogasaca iz JVP-a Đurđevac, DVD-a Apatovec, DVD-a Srednji Dubovec, DVD-a Trema Dvorišće, DVD-a Sveti Petar Orehovec, DVD-a Prugovac, DVD-a Kloštar Podravski, DVD-a Torčec i DVD-a Đelekovec te tri kombi vozila zajedno sa zglobnom platformom.

Vatrogascima koji su do sada sudjelovali u sanaciji posljedica potresa na području Sisačko moslavačke, ali i okolnih dijelom pogođenih županija, ispred Hrvatske vatrogasne zajednice zahvalio je voditelj Odjela za operativne poslove Siniša Petkoviček koji je na velikom trudu i požrtvovnosti čestitao terenskim vatrogascima, zapovjednicima vatrogasnih zona, logistici te informatičkim stručnjacima koji vode geografski informacijski sustav.

vatrogasci2

Od prvog dana na potresom pogođenom području su i pripadnici HGSS Stanica Koprivnica koji zajedno s kolegama iz ostalih stanica HGSS-a pomažu stradalom stanovništvu. „Uključeni smo od prvog dana potresa i redovno u smjenama odlazimo na područje Sisačko-moslavačke županije u timovima od po četiri pripadnika Stanice Koprivnica opremljeni svom potrebnom opremom. Ponajviše sudjelujemo u visinskim radovima, na krovovima i dimnjacima, a obavljali smo i opskrbu hranom, vodom, lijekovima, grijalicama i ostalim potrepštinama te sve ostale zadatke koje zahtjeva ova teška situacija“, istaknuo je voditelj HGSS Stanice Koprivnica Dejan Bojovski te dodao kako će ostati na raspolaganju dokle god to bude potrebno.

Spomenimo na kraju kako je od 28. prosinca 2020. do 10. siječnja 2021. na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, ukupno sudjelovalo 6989 vatrogasca iz svih krajeva Hrvatske sa 1885 vatrogasnih vozila, a odrađene su 8062 intervencije.

Facebook Comments