Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici dosudio je ponovno visoke kazne prometnim prekršiteljima. Naime, za četiri vozača izrečeno je ukupno 85.500 kuna, pri čemu je tek jedan vozač zaradio i 10 dana zatvora uvjetno na devet mjeseci.

Sve je počelo 33-godišnjakom koji u petak malo iza ponoći 00.15 sati, u Subotici Podravskoj upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok mu je donijeto rješenje o ukidanju i oduzimanju vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 1,93 promila.

Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 31.000 kuna, dok je vozilo vraćeno vlasniku.

Nakon toga, pred suca je izveden 52-godišnji vozač koji je u četvrtak navečer u 20.40 sati, u Ulici Stari Brežanec u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,64 promila.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 3500 kuna te kaznom zatvora od 10 dana uvjetno na devet mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.

Također, doveden je i 30-godišnji vozač koji je svega dva sata kasnije, u 22.25 sati, u koprivničkoj Ulici Frana Galovića upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,76 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta.

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 30.000 kuna.

Nadalje, na sudu je završio i 35-godišnji vozač koji je u petak u 00.05 sati u Kunovec Bregu upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,83 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 21.000 kuna.