U Hotelu Croatia u Cavtatu, u sklopu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu održana svečanost dodjele nacionalnih nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award” u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ,,Klub članova Selo”.

Kandidati su se ocjenjivali u osam kategorija, a 138 prijavljenih projekata iz 19 županija pokazatelj su velike kvalitete projekata u ruralnom turizmu.

Nakon višemjesečnog obilaska terena i rada stručnog žirija, ocjenjivački sud donio je odluku o dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2021. godinu, a u Koprivničko-križevačkoj županiji nagrade su osvojili:

ZLATNA POVELJA u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ ide Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci, SREBRNA POVELJA u kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva“ ide Izletištu Gudan, SREBRNA POVELJA u kategoriji „Craft turizam“ ide OPG-u Grošek, BRONČANA POVELJA u kategoriji „Tradicijska (ruralna) domaćinstva“ ide Bakinoj kući za odmor, a POSEBNO PRIZNANJE ZA OČUVANJE AUTOHTONIH SORTI u kategoriji „Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka“ dodijeljeno je Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima i Rasadniku Kleščec.

Svečanosti je uz nagrađene prisustvovala pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev i dekanica Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren.

Čestitke nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj ruralnog turizma, a sigurni smo da će ovo priznanje doprinijeti još većoj prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije i njene turističke ponude!