U Vrbovcu traju radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, pa su pojedine ceste raskopane.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca, HSS-ova vijećnica Helena Drvenkar rekla je kako je jako teško voziti po cestama.

– Kada se može očekivati nova sanacija cesta na kojima se provode radovi? – upitala je Drvenkar gradonačelnika Denisa Kralja na Aktualnom satu.

FOT_4639

Gradonačelnik se složio da su ceste u lošem stanju.

– Kada su u pitanju radovi na vodovodu, tu smo u puno boljoj situaciji. U prosincu prošle godine je saniran dio Zagrebačke ulice, ranije su sanirane ulice u Konaku, Peskovcu, Negovcu i Vrhovcu, sanirane su i Celine. To su bili veći zahvati. Očekujemo da se ceste saniraju do kraja, kada završe radovi na vodovodu. Kada je riječ o radovima na kanalizaciji, tu imamo većih problema. Raskopali su 15 kilometara cesta kako bi položili kanalizacijske cijevi, a nisu sanirali nijedan metar. Imali smo još jedan sastanak sa izvođačima radova, s nama je bio direktor Vodoopskrbe i odvodnje Tomislav Masten. Oštro smo se postavili prema izvođačima i tražili da napokon počnu nešto i sanirati. Oni imaju rok od tri godine za završetak radova i trenutno ne kasne. Mi radimo sve što možemo da ih pritisnemo. Obećano nam je po stoti put da će prvo sanirati cestu u Naselju Stjepana Radića i dijelu Brčevca. Nadam se da će se to sanirati krajem ožujka – odgovorio je Kralj.

Dodaje kako su svakodnevno u komunikaciji s izvođačima, prigovaraju i traže sanaciju.

– Vjerujem da su ljudi nezadovoljni i ispričavam se zbog toga. S druge strane, Grad Vrbovec dobiva vrijedan projekt, svi ti kilometri vodovoda i kanalizacije vrijedni stotine milijuna kuna koji dolaze u Vrbovec, puno će nam značiti u budućnosti, pa moramo nešto pretrpiti zbog toga – rekao je Kralj.

FOT_4613