Pod aktualnim satom 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca pitanja za gradonačelnika imao je nezavisni vijećnik Ivica Đuranec. -Pitanje je vezano na pristupnu cestu u Gornjem Dubovcu.

-Naime pitanje je vezano na dio ceste od mrtvačnice do crkve, a trebat će i klupe za crkvu u Gornjem Dubovcu i Velikom Ravnu. Drugo pitanje vezano je na ogradu oko groblja u Gornjem Dubovcu – pitao je vijećnik.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn rekao je kako je velečasni aktualizirao već temu ceste od mrtvačnice prema crkvi. -U planu je sanacija, crkva u Dubovcu završila je radove prošle godine, a čekali smo završetak javne nabave za sanciju puteva. Ako će biti prilike taj dio ćemo i asfaltirati – rekao je Rajn.

DSC_3448

Direktor Komunalnog poduzeća Martin Kozjak napomenuo je kako gradsko poduzeće osim gradskog groblja upravlja i s 21 mjesnim grobljem. -Svake godine se ulaže u dio tih groblju. Išli smo u sanaciju odlagališta groblja i to je odrađeno u Gornjem Dubovcu. Iza groblja je bilo jedno od većih divljih odlagališta koje smo sanirali. Sljedeći korak su ograde. Zakonski sva groblja moraju biti ograđena i to nam je sljedeći korak. Niti jedno groblje ne favoriziramo i ne odrađujemo dvije radnje na jednom groblju, već radimo redom i kroz neki period će opet doći na red i groblje u Srednjem Dubovcu – istaknuo je Kozjak.

DSC_3469