Novi Centar za socijalnu skrb u Đakovu, vrijedan oko dva milijuna eura, bit će izgrađen do kraja godine, rečeno ja na predstavljanju tog projekta u ponedjeljak, u nazočnosti privremene ravnateljice Hrvatskog zavoda za socijalni rad (HZSR) Tatjane Štritof.

Izgradnja Centra financira se novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a manjim dijelom iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Bruto površina zgrade je oko 1.300 četvornih metara, sa 47 potpuno opremljenih infrastrukturnih jedinica.

Đakovački Centar za socijalnu skrb, koji je od 1. siječnja 2023. Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalnu rad u Đakovu, od početka djelovanja je u najmu suterenskog prostora tamošnjeg Doma za starije i nemoćne, pa će zgrada, čija je izgradnja u tijeku, biti njegov prvi vlastiti prostor.

Projekt uključuje i nabavu dva vozila za rad djelatnika s korisnicima, a ključeve vozila vršiteljici dužnosti voditeljice đakovačkog Područnog ureda HZSR-a Mirti Klepo uručio je direktor AC Duo Antun Labak.

Klepo je istaknula da će im dva službena automobila jako puno značiti s obzirom na to prevoze i korisnike, a dosadašnji vozni park baš i nije nov i nije tako dobar.

Partner na projektu je Grad Đakovo.

“Grad Đakovo, osim što sudjeluje u provedbi projekta, za gradnju CZSS-a darovao je građevinsko zemljište. Završetak gradnje najavljen je krajem 2023., a zgrada će biti stavljena u funkciju početkom 2024.”, rekao je gradonačelnik i saborski zastupnik HDZ-a Marin Mandarić.

Tim projektom, dodao je, želi se stvoriti dostupan, adekvatan i opremljen prostor Centra za realizaciju programa i aktivnosti kojima je krajnji cilj socijalno uključivanje svih ranjivih skupina i koji će omogućiti proces njihove inkluzije.