Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok u utorak je izjavio da bi se sintagma Potemkinova sela koja označava opsjene i obmane u politici, od ove kampanje mogla nazvati Bosiljevi stanovi, aludirajući na predizbornu kampanju SDP-a, odnosno aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja.

Obrativši se novinarima uoči izvanrednih izbora za Gradsko vijeće koji će se održati 16. travnja, Čehok je ustvrdio da se u dvije godine mandata aktualne varaždinske gradske vlasti moglo napraviti mnogo toga, ali da se nije napravilo ništa.

„Osim što će se pokazati da su Gradom zapravo cijelo vrijeme upravljali Radimir Čačić i Davor Patafta preko Bosilja. Naime, gledajući sve ovo što se danas događa i kada pogledate promidžbene poruke i plakate, vidjet ćete da zapravo Bosilj pokušava spasiti dvije godine nerada i nesposobnosti”, rekao je Čehok.

Osvrnuvši se na promidžbeni plakat ‘Gradimo stanove za mlade obitelji’, Čehok je kazao da Grad Varaždin još nije odredio ni zemljište za zgrade ni postavio infrastrukturu.

„Bez zemljišta, infrastrukture i projekata, nama će trebati minimalno pet do šest godina do useljenja. Jednako tako, obećavaju se dograditi i škole i vrtići. Dvije godine su protekle, a nije se napravilo apsolutno ništa, a sad se ponovo obećava nešto što se neće napraviti”, istaknuo je Čehok.

Dodao je da je Grad Varaždin odustao od nekoliko važnih projekata, poput skloništa i prihvatilišta za mačke, pse i druge životinje, od Kućanske rampe, podvožnjaka, od liftova u zgradama koje ih nemaju.

„Kada bismo danas uzeli presjek kampanje do sada, možemo reći da je do sada sintagma kojom se označavalo opsjene i obmane u politici su se zvala Potemkinova sela, mislim da bi se od ove kampanje mogle nazvati Bosiljevi stanovi”, kazao je bivši varaždinski gradonačelnik.

Dodao je da je ono što je najlošije ‘to što je zaustavljen POS koji je najbolji način stambenog zbrinjavanja mladih’.

„POS stanove smo mi pokrenuli 2017., a sad smo i to isto zaustavili. Povijest se ponavlja – kao što su vladali od 2011. do 2017. godine i zaustavili POS 2013., tako je i sad ponovo zaustavljen”, naglasio je Čehok.