Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok predao je u četvrtak nezavisnu listu koja nosi njegovo ime, izrazivši sumnju da će se nakon ovih izvanrednih izbora promijeniti dosadašnji odnos snaga u Gradskom vijeću što će, kaže, rezultirati još jednim prijevremenim izborima u Varaždinu.

“Što se tiče Gradskog vijeća ja mislim da neće biti nekakvih velikih promjena u odnosima snaga i pretpostavljam da će se Gradsko vijeće konstituirati. No, isto tako pretpostavljam da proračun na način podnošenje odnosno predlaganja kakvim smo svjedočili od gradonačelnika Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića, da to neće proći”, rekao je Čehok.

Na novinarsko pitanje što očekuje Varaždin u tom slučaju, Čehok kaže da će se onda ići na nove prijevremene izbore ali ovoga puta i za Gradsko vijeće ali i gradonačelnika.

“Bolje ići na izbore nakon dvije godine nego četiri godine ne raditi ništa kao što se sada u gradu ništa ne radi”, ustvrdio je Čehok. Izbori su, kaže, uvijek najpouzdaniji način i metoda demokracije, no, žalosno je što Varaždinci izlaze na izbore zbog raspada načina na koji su SDP-ov Bosilj i njegov zamjenik Marković upravljali gradom ali i zbog raspada njihove koalicije.

“Mi očekujemo da će građani kazniti prave uzročnike ovih izbora. Naša lista je kao i uvijek lista nezavisnih građana koji su izvan svih stranaka i samim time ljudi s naše liste su neovisni od ideologija i političkih svjetonazora” izjavio je za Hinu Čehok dodajući da njihova lista ima širinu.

Naglasio je da među kandidatima ima od poduzetnika, ugostitelja, obrtnika, sveučilišnih nastavnika pa sve do liječnika. Drži da je to izuzetno jaka lista i da “takve nema u Hrvatskoj”.

Izvanredni izbori za Gradsko vijeće Varaždina održat će se 16. travnja.