Predstavljanje knjige „Panonski admiral – emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića”, održat će se u petak, 12. svibnja, u 19,00 sati, u Gradskoj knjižnici Slavka Kolara Čazma. Knjigu predstavljaju, autor knjige Ivan Ivačković i urednik Dušan Vesić.

Panonski admiral: emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića knjiga je o karijeri jednog velikog pjesnika i padu jedne velike zemlje.

To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića te zbirka osobnih i kolektivnih sjećanja. Balašević je bio briljantan kroničar i tumač našeg vremena. Tijekom devedesetih godina dvadesetog stoljeća izrastao je u simbol otpora balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile.

Ipak, ponajprije ćemo ga pamtiti kao pjesnika intime i ljudskih osjećaja, kao pjesnika ljubavi. Već nekoliko generacija nosi njegove pjesme ispod kože. Potpisao je opsežnu diskografiju bez slaba albuma, što je rijetkost i u međunarodnim razmjerima. Panonski admiral naklon je njegovoj umjetnosti i njegovu civilizacijskom angažmanu, koji je u toj umjetnosti imao istaknuto mjesto.

panonski-admiral