Zvijezda “Aquamana”, glumac Jason Momoa boravio je u Italiji zbog snimanja filma “Fast X”, desetog dijela filmske sage “Brzi i žestoki” i prošli je tjedan na Instagramu objavio fotografije iz Sikstinske kapele, zbog čega se ispričao s obzirom na to da je ondje fotografiranje zabranjeno.

Glumac je 9. svibnja objavio fotografiju u veličanstvenoj kapeli s Michelangelovim freskama koje krase njezine zidove i stropove. Ispod nje je napisao: “Volim te Italijo, kako lijep početak slobodnog dana u Rimu.”

No nezadovoljni obožavatelji ubrzo su ga u komentarima podsjetili da je posjetiteljima zabranjeno fotografirati se ili snimati videozapise u Sikstinskoj kapeli.

Zbog toga je Momoa u subotu objavio videozapis s isprikom snimljenom u teretani.

“Ovo je moj posljednji dan u Rimu i jednostavno volim vas i Italiju. Ako ste pomislili da ne cijenim vašu kulturu, vjerujte da mi to nije bila namjera.”

Kazao je i da je Vatikan i Sikstinsku kapelu prvi put posjetio kad je imao 19 ili 20 godina. Dodao je da je slobodne dane u Rimu odlučio provesti u obilasku grada i u privatnom aranžmanu posjetiti Sikstinsku kapelu te je donirao određeni novčani iznos crkvi.

Pojasnio je da su se, po dolasku u kapelu s njime željeli fotografirati obožavatelji, na što je pristao.

“Pitao sam za dopuštenje, smatrajući to ispravnim. Nikada ne bih napravio nešto čime bih iskazao nepoštovanje prema nečijoj kulturi. Ispričavam se ako sam to napravio. Nije mi bila namjera“, rekao je.

Njegov video s isprikom u nedjelju ujutro je imao gotovo 3 milijuna pregleda.