U prostoru Društvenog doma u Virju jučer je, u organizaciji Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije i Šahovskog kluba e4, održan šahovski turnir koji je okupio 160 djece iz 16 županijskih škola i Mađarske te njihove mentore.

Riječ je o prvom velikom natjecanju u šahu na području Koprivničko-križevačke županije, a time je ujedno obilježeno 95 godina od osnivanja prvog šahovskog kluba u Virju.

šah virje (1)

Direktor i organizator turnira te predsjednik Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije Nikola Mihočka naglasio je kako je turnir održan kao nastavak projekta opremanja županijskih škola šahovskim rekvizitima, a sve u svrhu poticanja škola na uvođenje šaha kao izvannastavne aktivnosti. Ujedno je naglasio velik interes djece koja treniraju u sklopu škola te je zahvalio Općini Virje na domaćinstvu, kao i Županiji na podršci uvođenja šaha kao aktivnosti u škole.

šah virje (6)

Uz pohvale natjecateljima, okupljenima se obratio i načelnik Općine Virje Mirko Perok, koji je istaknuo zadovoljstvo što je Općina domaćin ovog turnira međunarodnog karaktera.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je, uz pročelnicu Službe ureda župana Melitu Ivančić, zahvalio svim školama na odazivu te je dao podršku organizatorima što potiču djece na igranje šaha koji je izuzetno važan u dječjem psihofizičkom razvoju.

šah virje (5)

Učenici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica osvojili su ekipno 1. mjesto, učenici Osnovne škole Đurđevac ekipno 2. mjesto ekipno, a učenici Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje ekipno 3. mjesto.

šah virje (4) šah virje (3) šah virje (2)