Mostov saborski zastupnik Miro Bulj poručio je u utorak kako je s kupoprodajom njegovog stana kao i invalidnošću koju je „zaradio“ u Domovinskom ratu sve „po zakonu“ te kako je spreman da se sve to i službeno provjeri, a HDZ-ovcu Andriji Mikuliću, koji ga je ranije zbog invaliditeta i stana javno prozvao, poručio kako je to što radi „dno dna“ te ga je upitao što je on radio za vrijeme Domovinskog rata.

„Što se tiče stupnja moga invaliditeta sve je bilo po zakonu. Ja sam bio pet godina na prvoj crti bojišnice, bio ranjavan i imao brojne zdravstvene probleme. Osim toga nikad nisam manipulirao sa stupnjem invaliditeta kako me je to optužio Mikulić“, rekao je Bulj za Hinu.
Mikulić je naime, poručio ranije Bulju kako on, “kao predvodnik napada na šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i njegovu obitelj”, nije osoba koja bi to trebala raditi jer “ima mrlje”, te je pozvao DORH i Uskok da istraže Buljev invaliditet i prodaju stana kojeg je kupio po povlaštenim uvjetima.
„Što se tiče stana, on nije imao, kako to Mikulić tvrdi 80 kvadrata nego šezdesetak i otkupio sam ga, ne za 21 nego za 25 tisuća eura te nakon šest-sedam godina prodao ne za, po Mikuliću, 90 već za četrdesetak tisuća eura. Taj stan koji je bio u Sinju, dodijeljen mi je kao djelatnom časniku, bio je u mansardi i u njemu sam živio sa suprugom i djetetom. U međuvremenu mi je supruga ostala bez posla, rodilo se još dvoje djece i kako bismo mogli preživjeti morali smo se vratiti u moje rodno selo Suhač. Da bi tamo kuću za sebe, suprugu i djecu sagradio, morao sam dići još dva kredita koja i danas otplaćujem“, rekao je Bulj.
Ne vidi, kaže, u svemu tome nikakav krimen, a za optužbe člana HDZ-ovog Predsjedništva Mikulića kaže kako su tek laž i obmana.
„Mikulić je zadnja osoba koja me ima pravo prozivati, a to što radi je dno dna! Udbaškim je metodama došao do moje medicinske dokumentacije koje se ja ne stidim. Sinjani znaju tko sam ja! A što je radio Andrija Mikulić dok sam ja branio Hrvatsku? Radio je kao inspektor za rudarske koncesije, no i o tome bi se moglo štošta reći“, zaključio je Bulj.

(Hina)

fah