Izjava dana
Izvor: Budrovac.com
Izvor: Budrovac.com

U budrovačkoj župi lani šest krštenja i 14 sprovoda

Misu zahvalnicu na staru godinu u đurđevačkom naselju Budrovcu u kojem je sjedište istoimene župe predvodio je vlč. Jan Maria Chun Yean Chong, koji obavlja poslove Apostolske nuncijature u Dominikanskoj Republici, piše iz Budrovac.com.

Propovijed je držao vlč. Dario Paviša svećenik rodom iz župe Kalinovac koji obavlja poslove tajnika nuncijature u Tajlandu.

Došavši na odmor u Podravinu, vlč. Dario obradovao je župljane posjetivši župu Budrovac. U propovijedi je naglasio važnost mise zahvalnice za život vjernika, mise na kojoj se sabiru misli o cijeloj godini i prisjećamo se svega što nam se dogodilo i na čemu moramo biti zahvalni Bogu, bilo dobro ili loše.

Prije samog kraja mise župni je zbor pjevao pjesmu zahvalnicu Tebe Boga hvalimo. Na kraju mise pročitana je statistika Župe. Kršteno je 6 djece (Katalena 3, Budrovac 2, Čepelovac 1), sprovoda je bilo 14 (Katalena 4, Čepelovac 3, Budrovac 7), vjenčana su 3 para (Budrovac 2, Katalena 1 – 1 par ostao je živjeti u župi), a svetu potvrdu primio je 21 krizmanik, dok je prvopričesnika bilo 6.

prigorski.hr

 

Provjerite i ovo

ika.hr

Povijesni susret katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne Crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda, vjere ili političkog nazora iz naše nedavne prošlosti

Na poziv požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog, u božićnom …

Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarsko-bilogorski gradonačelnici i načelnici u novoj NUTS2 raspodjeli ne žele ići sa podravsko-prigorskim, zagorskim i međimurskim krajem

Poziv Europskog statističkog ureda (Eurostat) članicama Eurpske unije da do 1. veljače ove godine dostave …