Potpisani dres hrvatskog nogometaša Ante Budimira iz španjolskog prvoligaša Osasune prodaje se na dražbi u cilju prikupljanja novca u humanitarne svrhe, a trenutna cijena iznosi 100 eura, izvijestila je u petak organizacija “Gol Solidari” (Gol solidarnosti) iz Andore.

Osasunin dres roze boje, s bijelim brojem 17 i prezimenom Budimir, prodaje se na internetskoj stranici te organizacije. Pet dana prije zaključenja dražbe dres je postigao cijenu od 100 eura. Riječ je o trećem rezervnom Osasuninom dresu iz sezone 2021./2022.

Prikupljeni novac otići će udruzi “Champions for Pedrito” (Prvaci za Pedrita) koja se bavi osobama sa sindromom Coffin-Siris, rijetkom genetskom bolešću u vidu zaostatka u razvoju, intelektuane potkapacitiranosti i fizičkih nepravilnosti. Inicijativu “Prvaci za Pedrita” pokrenuli su roditelji 4-godišnjeg dječaka Pedra s tim sindromom.

Dresovi nekoliko igrača Osasune, jedanaestoplasirane momčadi španjolske lige, nalaze se na dražbi u tu svrhu. Budimir, 32-godišnji hrvatski reprezentativni napadač, ove sezone je za momčad iz Pamplone zabio 12 golova u 29 utakmica.