Branko Hrg pozvao sve političke aktere da se uključe kako bi brza cesta stigla do Koprivnice

13. rujna 2018. Autor: prigorski.hr Istaknute vijesti Branko Hrg pozvao sve političke aktere da se uključe kako bi brza cesta stigla do Koprivnice

foto: glaspodravine.hr


Projekt gradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici bio je okosnica konferencije za novinare Hrvatske demokršćanske stranke održane u četvrtak, u središtu Koprivnice, piše glaspodravine.hr.

Zastupnik HDS-a u Saboru RH Branko Hrg tom je prilikom izrazio zadovoljstvo najavom župana Darka Korena o skorom sastanku s ministrom zaduženim za promet i infrastrukturu Olegom Butkovićem.

– Prema mojim saznanjima taj bi se sastanak mogao održati u zgradi Županije Koprivničko-križevačke već sljedeći tjedan, a jedna od glavnih tema bit će projekt gradnje brze ceste prema Koprivnici – najavio je Hrg.

Brza cesta je, prema Hrgovim riječima, infrastrukturni projekt za koji bi trebali lobirati svi politički akteri ovoga kraja, bez obzira na stranačku pripadnost.

– Moramo biti složni i zahtijevati da se u programima Hrvatskih cesta i državnom proračunu za 2019. godinu osiguraju sredstva kojima bi se za prometnicu od Križevaca do Koprivnice ishodila kompletna projektna dokumentacija. Istovremeno se treba izboriti za to da brza cesta uđe u financijsku omotnicu EU 2020-2024. godina – naglasio je Hrg te dometnuo kako je vrlo malo vremena da se spomenuti ciljevi ostvare. Već sada se kasni s tom namjerom, rekao je HDS-ov saborski zastupnik.

– Ne smijemo dozvoliti da se projekt brze ceste od Farkaševca do Bjelovara nađe u financijskoj omotnici, a da naš prometni krak izostane iz tog dokumenta. To nam se može vrlo lako dogoditi jer smo spavali jako dugo. Bjelovarčani su, za razliku od nas, u svom poslu pripreme i lobiranja prema Vladi i Hrvatskim cestama odmakli mnogo dalje nego mi – tvrdi Hrg koji je zadovoljan najavom saborskog zastupnika HSS-a Mladena Mađera prema kojoj će glasati za usvajanje državnog proračuna ako će projekt brze ceste biti u programu Vlade.

-Držimo ga za riječ po tom pitanju, a izjave i uvrede iznesene po pitanju učlanjenja Željka Vuljaka u HDS smatramo smiješnim i u potpunosti ih odbacujemo.
Gospodina Mađera možemo utješiti činjenicama da diljem cijele Hrvatske članstvo HSS-a prelazi u HDS, jer tu nalaze istu političku platformu na kojoj su djelovali u HSS-u prije njegovog oštrog skretanja u lijevo.
HDS-u je do sada pristupilo preko 700 bivših HSS-ovaca među kojima ima i dosta vijećnika – istaknuli su članovi HDS-a

Na upit novinara tko je zadrijemao kad je trebalo naglašavati nužnost nastavka gradnje brze ceste do Koprivnice, Hrg je bio nedvosmislen.

– Inicijativa je trebala biti pokretana s razine tri naša grada i Županije. Oni su trebali upregnuti nas saborske zastupnike koji činimo parlamentarnu većinu da bismo mi s njihovom snagom mogli činiti pritisak na Vladu RH. Svi smo pomalo drijemali – zaključio je Hrg.