Hrvatski trofejni veslači, braća Valent i Martin Sinković, zauzeli su drugo mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara na posljednjoj ovogodišnjoj regati Svjetskog kupa koja se održava u poljskom Poznanu, a to im je ujedno bila i posljednja provjera prije nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu gdje će braniti naslov osvojen prije tri godine u Tokiju.

Braća Sinković su od starta do cilja utrke držali drugo mjesto, iza odličnih svjetskih prvaka Švicaraca Romana Roeoeslija i Andrina Gulicha, na 500 metara zaostajali su 71 stotinku, na polovici utrke najvećih 1.72 sekundi, da bi uoči posljednjih 500 metara razlika iznosila 1.54 sekunde. Jakim napadom u finišu Sinkovići su se približili Švicarcima na manje od pola dužine čamca zaostatka, ali Roeoesli i Gulich su odbili taj napad te ciljem šrošli sa 1.33 sekunde prednosti.

Dobrim finišom Sinkovići su ipak osigurali drugo mjesto sa 1.01 sekundom ispred Novozelanđana Daniela Williamsona i Phillipa Wilsona koji su ciljem prošli kao treći.

Braća Sinković će na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza, pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje u svojoj veličanstvenoj karijeri, 2012. godine su u Londonu bili članovi srebrnog četverca na pariće, 2016. su u Rio de Janeiru bili zlatni u dvojcu na pariće, dok su prije tri godine u Tokiju stigli do zlata i u dvojcu bez kormilara.

Kasnije u nedjelju u Poznanu će u finalu samaca nastupiti još jedan trofejni hrvatski veslač, također vlasnik tri olimpijske medalje (srebro iz četverca na Pariće iz Londona, srebro iz samca iz Rija i bronca iz samca iz Tokija) Damir Martin.

 

FINALE:
1. Švicarska 6:36.86
2. HRVATSKA 6:38.19
3. Novi Zeland 1 6:39.20
4. Novi Zeland 2 6:46.65
5. Velika Britanija 6:48.10
6. Australija 6:49.36