Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je u petak požarište u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR PLUS, rekao je da u gašenju sudjeluje preko 200 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila, te je najavio dolazak djelatnika NZJZ-a Andrija Štampar koji bi trebali ustanoviti kakvoću zraka.

“Pozvao bih građane ovog dijela Zaprešića da zatvore prozore i ostanu unutar svojih domova, još nemamo analizu što se točno nalazi u oblaku dima i koliko je zrak zagađen. Važno je pratiti obavijesti koje će izdavati ravnateljstvo civilne zaštite”, upozorio je Božinović.

Dodao je kako još uvijek nemaju informaciju o uzroku požara, a najavio je i angažman robota za njegovo gašenje.

“Inspektori Državnog inspektorata provode regulaciju tvrtki, no nisam upoznat s detaljima sigurnosnih mjera na terenu. Procjenjujem da će požar trajati cijelu noć”, zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović.

U skladištu tvrtke za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću u srijedu navečer došlo je do požara plastike, nema ozlijeđenih, no u trenutku njegova izbijanja u pogonu se nalazilo 12 zaposlenika.