Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u četvrtak da izdvojena mišljenja troje sudaca Ustavnog suda koji nisu glasovali za upozorenje predsjedniku RH Zoranu Milanoviću ne mijenjaju ništa.

”Ova izdvojena mišljenja sudaca, tu zapravo nema spora o tome da je sve što se radi sa strane SDP-a i njihovog navodnog kandidata izvan ustavne norme i ustavne prakse i u tom smislu će se pratiti te aktivnosti i ubuduće”, rekao je Božinović nakon obilaska Laboratorija Sektora za eksplozivne atmosfere Ravnateljstva Civilne zaštite u Svetoj Nedelji.

Ustavni sud je u srijedu objavio izdvojena mišljenja troje sudaca koji nisu glasovali za zabranu izborne kandidature Zoranu Milanoviću dok je na dužnosti predsjednika RH u kojem navode da predsjednik ne smije sudjelovati na izborima, ali zamjeraju načinu donošenja upozorenja.

Božinović je prokomentirao i naziv SDP-ove koalicije Rijeke pravde, čiji je naziv u četvrtak otkrio čelnik te stranke Peđa Grbin.

”S obzirom na to koliko im je vodostaj pao posljednji dana mislim da se radi sve više o potočiću, a ne o rijeci”, kazao je.

Upravo izraz “rijeke pravde” upotrijebio je predsjednik Zoran Milanović kad je prošlog petka objavio da će biti SDP-ov kandidat za premijera.