Božidar Berend: Kamion mi je napravio štetu na automobilu, vrijeme ide, a policija još nije pronašla krivca ove nesreće

5. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Intervjui Božidar Berend: Kamion mi je napravio štetu na automobilu, vrijeme ide, a policija još nije pronašla krivca ove nesreće


Nakon što je prošlo više od dva tjedna nakon prometne nesreće u Ulici Petra Zrinskog u Križevcima, a krivac nije pronađen, Božidar Berend iz križevačkog sela Majurca, vlasnik oštećenog automobila marke Seat križevačkih registarskih oznaka odlučio je cijelu priču ispričati za naš portal i zamoliti za pomoć. Naime, Berendov automobil oštetio je kamion, a što se zapravo dogodilo pročitajte u razgovoru s vlasnikom automobila.

seat4

-Prometna nesreća dogodila se 18. travnja oko 11.20 sati na semaforiziranom raskrižju u Križevcima. Ja sam svojim automobilom bio na desnoj prometnoj traci, a kamion je bio u lijevoj. Prilikom skretanja ulijevo kamion je skrenuo pola metra u moju prometnu traku i zahvatio moj automobil. Sve se događalo prilikom kretanja nakon upaljenog zelenog svjetla na semaforu.  Stisnuo sam trubu, vjerujem da je možda nešto i vidio, jer mu je kabina bila poludesno, morao je nešto vidjeti, ali je napustio mjesto nesreće.

Skrenuo je u smjeru Bjelovara, a iza njega je već došlo drugo vozilo. U onom šoku uspio sam vidjeti da je riječ o tablicama na kamionu varaždinskih registarskih oznaka. Stao sam sa strane da pokupim polomljene dijelove automobila, a kasnije su me pitali zašto se nisam vozio za kamionom. Kako sam se mogao voziti za kamionom kad sam bio u desnoj prometnoj traci? Mogao me još netko udariti! – rekao nam je Berend i dodao kako je na policiji zbog ovog događaja bio već nekoliko puta.

-Bio sam nekoliko puta na policiji i traženo je od varaždinske policije da provjere šlepu s tim brojem. Nakon desetak dana stigao je odgovor da je jedna šlepa s tim brojevima u koprivama, a druga da nije bila na tom području ili nešto slično. Odlučio sam dati cijelu priču u medije da se malo trzne cijeli sustav i ako je bilo očevidaca da mi netko javi na broj mobitelja 099 454 3077.

Moje mišljenje je da policija treba napraviti puno više kako bi pronašla krivca ove nesreće, a šteta je oko 2 tisuće eura. Naime, moje osiguranje traži počinitelja nesreće da bi se moglo naplatiti. Novi dijelovi, nova vrata prednja i stražnja, pretpostavljam da je šteta oko 2 tisuće eura – zaključio je Božidar Berend i pozvao da mu javi svatko tko ima korisnu informaciju oko ove prometne nesreće.

seat seat1 seat2 seat3 seat4 seat5 seat7

prigorski.hr