Centar za kulturu i informacije Maksimir i ove godine organizira “Božićni robot party” gdje će posjetitelji, u utorak, 13. prosinca, moći uživati u toplim napitcima i kolačima koje će im poslužiti robotske vrijedne ruke.

Posjetitelji će moći isprobati i vožnju vožnju letjelicama kroz božićni labirint i provjeriti kako roboti komuniciraju s biljkama.

Božićni robot party ima i humanitarni karakter budući da će se na partyju prikupljati novčana sredstva za štićenike udruge Korablja Arka te omogućiti otkrivanje darova osoba s intelektualnim teškoćama kroz njegovanje uzajamnih odnosa.

Za odrasle posjetitelje kuha se vrući gin, a za djecu su pripremljeni čajevi i kolači koje će im posluživati roboti.

“Robot Pepper će preuzimati narudžbu te je predati kolegama robotima, koji će potom kolač posuti preljevom i posipom po izboru i dodati željeno piće”, kažu organizatori.

Osim posluživanja, roboti Pepper, Franka i Scout pokazat će i snalažljivost u branju jagoda i paprika.

Božićni robot party održava se u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanje (LARICS) zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva u velikoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18, od 12 do 20 sati.