Životinje u zagrebačkom Zoološkom vrtu dobit će u ponedjeljak, na Štefanje, poklone za Božić, omiljene poslastice koje će taj dan za njih pripremiti edukatori zajedno s posjetiteljima.

Darovi će sadržavati životinjama omiljene poslastice koje će za njih taj dan, 26. prosinca, od 11 do 13 sati u Traperskoj kolibi pripremiti, zapakirati i ukrasiti prigodnim porukama posjetitelji zajedno s edukatorima.

Riječ je o tradicionalnoj božićnoj Slasnoj radionici u sklopu koje posjetitelji sudjeluju u obogaćivanju životnog prostora stanovnika Zološkog vrta, priopćeno je u četvrtak iz zagrebačkog ZOO-a.

Djed Mraz počet će posluživati polastice životinjama u 13 sati s tim da će prvo posjetiti afričke lavove, nosate rakune i smeđe kapucine, potom gibone, zmije, merkate, pa crvene pande i smeđeg medvjeda. Obilazak će završiti druženjem s papigama i lemurima.

Na Štefanje će se djelatnici Zološkog vrta tradicionalno prisjetiti i Štefeka, majmuna koji je u Maksimir stigao 1926. godine i postao jednim od najslavnijih stanovnika u povijesti zagrebačkog ZOO-a. Taj majmun je egzotičnim izgledom i vratolomijama osvojio srca Zagrepčana, pa je ostao zabilježen na crno-bijelim fotografijama i razglednicama, a zahvaljujući Franji Maixneru postao i stripovski junak.

(Hina)

fah