Ivan Božić, 29-godišnjak osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva policajca na kojega je naletio automobilom nakon čega je uhićen u četvrtak popodne u Solinu, na ispitivanju u policiji se branio šutnjom.

“Mogu vam samo reći da se u policijskoj upravi branio šutnjom. Sada će biti saslušan na Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga idemo kod suca istrage. No, on će se i tamo braniti šutnjom”, kratko je za Hinu izjavio Božićev branitelj splitski odvjetnik Vinko Gulišija.

Božić je uhićen u četvrtak popodne, nakon dana i pol bijega, u kući na području Solina. Navodno je u vrijeme uhićenja s još trojicom muškaraca gledao nogometnu utakmicu između Hrvatske i Belgije.

U prvom satu srijede u Ulici Domovinskog rata Božić je ne zaustavljajući se na policijski znak stop svojim golfom udario 20-godišnjeg policijskog vježbenika teško ga i po život opasno ozlijedivši, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Policija je najprije objavila fotografiju vozila s nadzornih kamera, a potom i fotografiju vozača te identitet. Potraga je trajala od srijede u 1 sat poslije ponoći do četvrtka u 16.30 sati. Teško ozlijeđeni policajac je još uvijek u životnoj opasnosti, ali je stabilno i smješten je na jedinici intenzivnog liječenja KBC Split.