Košarkaši Bosca izborili su plasman u HT Premijer ligu nakon što su u uzvratnom susretu kvalifikacija pobijedili Sonik Puntamiku sa 78-58 nadoknadivši poraz 79-85 iz prve utakmice.

Podsjetimo Sonik Puntamika je na kraju natjecanja u HT Premijer ligi zauzela 11. mjesto i osigurala kvalifikacijski meč u kojemu je igrala protiv Bosca nakon što je u kvalifikacijama izgubio od Dinama.

Igralo se na dvije utakmice, a kako je svaka momčad upisala po jednu pobjedu, odlučivala je koš-razlika.

Zagreb: Utakmica za ulazak u HT Premijer ligu: KK Bosco – KK Sonik Puntamika

Sonik Puntamika je na domaćem terenu slavila u prvoj izlučnoj utakmici za popunu HT Premijer lige rezultatom 85-79, no Bosco je u uzvratu pobijedio sa 78-58 i plasirao se u elitu.

Ključnim se pokazala zadnja četvrtina koju je domaći sastav dobio sa 27-12, za konačnih +20.

Bosco su do pobjede predvodili Luka Babić sa 25 koševa i sedam skokova, Luka Katura sa 17, te Petar Babić i Ante Smolić sa po 11 koševa.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Petar Marić sa 14, te Emilio Banić i Marino Šarlija sa po 11 koševa.

Veliki uspjeh i za trenera Ivana Tomasa koji je košarku počeo igrati u KK Križevci, a potom za KK Osijek, KK Zagreb, BC Lietuvos Ryta, BC Panellinios, BC Paok, KK Cibona, KK Široki, BC Fuenlabrada, BC Lokomotiv Rostov, KK Krka, KK Cibona, KK Zadar, KK Zabok.

Bio je pomoćni trener seniora KK Cibona, trener predkadetske ekipe KK Cibona, trener juniorske ekipe KK Cibona, pomoćni trener juniorske ekipe KK Cibona, glavni trener seniorske ekipe KK Zabok, izbornik U18 reprezentacije RH.

Zagreb: Utakmica za ulazak u HT Premijer ligu: KK Bosco – KK Sonik Puntamika