Hrvatska prvakinja u boksu Sara Beram prošla je prvu prepreku na 2. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Tajlandu u pohodu na plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Beram je podijeljenom odlukom 4:1 (po rundama 4:1, 4:1 i 3:2) pobijedila japansku prvakinju Ayaku Taguchi i plasirala se u osminu finala kategorije do 60 kg (30 boksačica u ždrijebu).

Hrvatska boksačica se odlično pripremila za meč s Japankom Taguchi koja ju je zaustavila na 1. kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju u ožujku ove godine i revanširala joj se na najbolji način – kontrolirala je meč otpočetka i praktički nakon dvije runde osigurala trijumf i veliki revanš Japanki.

Beram u osmini finala u srijedu 29. svibnja čeka ogled sa Slovakinjom Miroslavom Jedinakovom, bivšom europskom prvakinjom do 22 godine.

U srijedu, 29. svibnja, uz Saru Beram u osmini finala do 60 kg, nastupit će i Luka Pratljačić u svom prvom meču u šesnaestini finala u superteškoj +92 kg, protiv reprezentativca Mauricijusa Jamesa Kennedyja St. Pierrea koji je u eliminacijama jednoglasno svladao predstavnika Gane.

Hrvatskog boksača u superteškoj kategoriji pobjeda vodi u osminu finala, najizglednije na Ukrajinca Dmytra Lovchynskyija (25), bivšeg prvaka Europe do 22 godine, kojeg je Pratljačić pobijedio  jednoglasnom odlukom sudaca u prvoj borbi na kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju.

Za plasman na Olimpijske igre u superteškoj kategoriji treba izboriti polufinale među četiri najbolja (potrebne tri pobjede), kao i Marko Čalić u teškoj kategoriji do 92 kg i Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kg. Njih dvoje će prve mečeve imati u četvrtak, 30. svibnja 2024.