Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Anthony Joshua u Rijadu je nakon pet rundi pobijedio Šveđanina Otta Wallina, no za sada ostaje misterij protiv koga će se boriti u sljedećem meču.

Tridesetčetverogodišnji Britanac posljednji je put kao svjetski prvak nastupio 2021. godine, kada je u rujnu te godine neočekivano izgubio od Ukrajinca Oleksandra Usika. Potom ga je pobijedio u uzvratnom meču u kolovozu 2022. godine.

Od tada se Joshua pokušava vratiti na prijestolje. Pobjedom nad Wallinom produžio je ovogodišnji niz na tri pobjede – u travnju je svladao Amerikanca Jermaina Franklina, a u kolovozu finskog veterana Roberta Helleniusa.

U borbi u saudijskoj prijestolnici bio je uvjerljivo bolji, nakon pete runde, kada je kontinuiranim napadima uspio nokautirati protivnika, švedski tabor je predao borbu. Time je Joshua upisao 27. pobjedu u karijeri, dok još ima tri poraza.

Unatoč pobjedi, ostaje misterij tko će mu biti sljedeći protivnik. Očekivalo se da bi se na proljeće mogao sučeliti s Amerikancem Diontayem Wilderom, a pobjednik te borbe izazvat će pobjednika borbe za objedinjavanje aktualnih boksačkih svjetskih naslova između Britanca Tysona Furyja i Usika, koja će se održati 17. veljače. .

Međutim, Wilder je u subotu u preliminarnoj borbi u Rijadu izgubio od Novozelanđanina Josepha Parkera, još jednog svjetskog prvaka, pa je sljedeći Joshuin protivnik sada nepoznat.