BOGATO KULTURNO LJETO U KRIŽEVCIMA Pop-up izložba u Likovnoj galeriji i predstava u Galeriji K2

2. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Križevci BOGATO KULTURNO LJETO U KRIŽEVCIMA Pop-up izložba u Likovnoj galeriji i predstava u Galeriji K2


Veći interes nego što je uobičajeno za vrijeme ljetnih mjeseci, ovog ljeta pobuđuju različiti programi iz područja kulture koje nude naše ustanove i udruge. Ove srijede poklonici kulturnih programa mogli su uživati u zanimljivim programima Ljeta u Gradskom muzeju, kao i u Dvorištu Galerije K2.

Kao prva u nizu jednodnevnih pop-up izložba u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci održana je ‘izložba iznenađenja’, koja je predstavila arheološku građu iz fundusa Muzeja. Predstavljen je dio kamenih alatki izrađenih tehnikom glačanja, a tokom cijelog trajanja izložbe na raspolaganju posjetiocima je bila muzejska savjetnica Lana Okroša Rožić, kustosica arheološke zbirke, koja je tumačila građu.

Tehnika glačanja obilježava razdoblje neolitika ili mlađeg kamenog doba, a koristi se za izradu upotrebnih i ukrasnih predmeta, posebno oružja. Na izložbi prikazani su predmeti sa nalazište Beketinec, Bukovje, te Apatovec-Hum, rekla nam je Lana Okroša Rožić.

Više desetaka posjetilaca tokom dana je razgledalo izložbu i poslušalo kratko predavanje Kustosice.

Ljeto u Dvorištu Galerije K2 Udruge K.V.A.R.K. ide dalje. Nastavilo se tako sinoćnjom predstavom, monodramom Ivana Ožegovića ’10 pjesama koje su obilježile kraj mog ljubavnog života’. Autor kroz predstavu na duhovit način prepričava svoje odrastanje uz naglasak na glazbu koja ga prati kroz razne faze života. Predstava brzog ritma puna je duhovitih dosjetki i promišljenih asocijacija, te ju je publika dobro prihvatila. Da nije bilo ograničenja koja su zbog aktualne situacije na snazi, nesumnjivo bi u ovoj predstavi uživalo i mnogo više posjetilaca.

Zdenko Balog

Facebook Comments