BMW-om pomeo djevojku i pobjegao s mjesta nesreće

14. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika BMW-om pomeo djevojku i pobjegao s mjesta nesreće


Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak 25. rujna 2021. oko 2,45 sati, upravljao osobnim automobilom marke BMW iako mu nije izdana vozačka dozvola jer nije položio vozački ispit, te pod utjecajem alkohola s više od 1,5 promila alkohola u organizmu te da je vozio prevelikom brzinom u noćnim uvjetnima vožnje.

Osnovano se sumnja da, zbog navedenog, na državnoj cesti broj 2 kod mjesta Štaglinec, nije pravovremeno uočio 22-godišnju pješakinju koja je hodala desnom stranom ceste pa ju je udario prednjim dijelom vozila i nanio joj teške ozljede opasne po život.

Osnovano se sumnja da je okrivljeni 24-godišnjak, nakon prometne nesreće, nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće bez pružanja pomoći ozlijeđenoj 22-godišnjakinji.

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 24-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.