Od rujna 2019. Općina Dubrava bogatija je za još jednu udrugu građana. Tada je osnovana udruga umirovljenika – Blok umirovljenika Dubrava, koja je održala svoju prvu redovnu skupštinu.

Blok umirovljenika Dubrava druga je umirovljenička udruga na području općine, a predsjednik Bloka umirovljenika je Zlatko Malačić.

Zlatko Malačić je istaknuo kako je cilj Udruge pružati pomoć umirovljenicima i starijim osobama s području Dubrave, ali i okolnih mjesta. od nabave lijekova do organizacije druženja.

blok umirovljenici2

-Zbog pandemije, odgađali smo i organizaciju same skupštine, ali i brojne aktivnosti koje smo planirali, poput izleta u Vukovar.
Unatoč pandemiji, oni su uspjeli organizirati podjelu mandarina svojim članovima. No, ne izostaje redovno okupljanje članova, uz pridržavanje mjera. Srijedom u prijepodnevnim satima, članovi se okupljaju i druže u svom novom uredu u prostorijama Kulturnog centra u Dubravi, namijenjenog upravo održavanju brojnih aktivnosti udruga i stanovnika općine.

Malačić dodaje kako Blok umirovljenika trenutno broji četrdesetak članova, a ideja o osnivanju potječe od Vinka Badrova, koji je zamjenik predsjednika i Milivoja Dumića, koji obnaša funkciju člana Nadzornog odbora Udruge.

-Ideju je podržala Višnja Banovec, koja je danas tajnica – ističe Malačić.

Osim članova, Skupštini su nazočili i predstavnice Udruge Sv. Margareta i Udruge žena općine Dubrava, predstavnici Vatrogasne zajednice i saborski zastupnik i općinski načelnik načelnik Tomislav Okroša.

Dragan Vicković