Povodom 27. obljetnice vojno redarstvene akcije „Bljesak“ održana je komemorativna svečanost pored spomen obilježja „Hrvatska kocka“ u središnjem parku u Vrbovcu.

Vijence je položilo izaslanstvo grada na čelu s Denisom Kraljem, gradonačelnikom grada Vrbovca, Markom Beloševićem zamjenikom, gradonačelnika i Krunoslavom Sohorom, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Vrbovca.

polaganje1

Komemoraciji su bili nazočni i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Hrvatskog časničkog zbora zbora i HVIDRA-e.

Krunoslav Sohora, predsjednik Grdskog vijeća Grada Vrbovca za Prigorski hr rekao je kako mu je čast polaganjem vijenca i zapaljenom svijećom odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj akciji “Bljesak”.

-Sjećam se da sam tada, preko (medija) televizije prvi puta čuo da su hrvatske snage vratile dio okupiranog teritorija, što me se tada kao sedamnaestogodišnjaka jako dojmilo. Tek kasnije sam shvatio veličinu i značaj te munjevite akcije za oslobođenje zapadne Slavonije. Najmanje što danas mogu učiniti je ponizno se nakloniti pred spomen obilježjem “Hrvatska kocka” i odati počast poginulim hrvatskim vitezovima – poručio je.