Blagoslov novog ambona i oltara u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Đelekovcu

20. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Vjera Blagoslov novog ambona i oltara u župnoj crkvi Uznesenja Marijina u Đelekovcu

Foto: Vž biskupija


Varaždinski biskup Bože Radoš u Župi Uznesenja Marijina u Đelekovcu predslavio je svečano misno slavlje unutar kojeg je blagoslovio novi ambon i oltar u župnoj crkvi. U zajedništvu s biskupom suslavili su župnik Silvije Košćak i biskupov tajnik Marko Domiter, javlja IKA.

Prije početka svete mise općinska načelnica Lara Samošćanec poželjela je dobrodošlicu varaždinskom biskupu te pozdravila sve okupljene vjernike, ujedno zahvalivši i župniku Košćaku na inicijativi, brizi i požrtvovnosti kojom brine za župu Đelekovec. Nakon nje, kratkim riječima pozdrava i dobrodošlice biskupu se obratila predsjednica Općinskog vijeća i članica župnog Pastoralnog vijeća Ivana Serdarušić.

Završno je Biskup potaknuo okupljene vjernike da se okupljaju oko Isusovog oltara, oko oltara njegovog služenja kako bi hraneći se njegovim Tijelom otkrivali tajnu Isusovoga križa i postali kruh za druge ljude. Nakon homilije uslijedio je obred blagoslova ambona i oltara, a nakon toga euharistijska služba.

Prije završnog blagoslova župnik Silvije Koščak zahvalio je još jednom biskupu Radošu na zajedničkom euharistijskom slavlju i blagoslovu oltara i ambona. U svom je govoru podsjetio i na gotovo osam stoljeća povijesti župe na ovim prostorima, a potom zahvalio svima koji su bili dionici današnjeg slavlja, ali i gradnje novog oltara i ambona u župnoj crkvi. Posebno je istaknuo kako su ambon i oltar “simbol ljepote izgrađenog zajedništva i vjere u Krista koji je živ, prisutan među nama“.