Blagdan Presvete Euharistije i sakrament Prve svete pričesti u katedrali Presvete Trojice u Križevcima

4. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci Blagdan Presvete Euharistije i sakrament Prve svete pričesti u katedrali Presvete Trojice u Križevcima


Na blagdan Presvete Euharistije, u četvrtak u katedrali Presvete Trojice u Križevcima, svečanu liturgiju sv. Ivana Zlatoustoga služio je vladika križevački mons. Milan Stipić, a tom prigodom prvu svečanu pričest primilo je četvero prvopričesnika iz župe Križevci.

U ovom svečanom i radosnom događaju s vladikom Milanom suslužili su katedrali župnik o. Mihajlo Simunović, kancelar o. Vladimir Simunović, o. Roman Stupjak, o. Andrij Savyak, jeromonah o. Mladen Mikulić i đakon Ivan Skalivskyi. Liturgiju je pjevao Katedralni zbor Križevci.

karedrala prva pricest

Vladika Stipić je propovijedao o vrijednosti i važnosti presvete Euharistije u životu kršćanina. ”Kršćanin se hrani Euharistijom i tako sjedinjuje sa svojim Stvoriteljem, Spasiteljem i Sucem, i zbog toga je slavljenje svete liturgije i redovito sudjelovanje vjernika na njoj od bitne važnosti za život svakoga kršćanina. Ozbiljan i odgovoran vjernik stavlja svetu Euharistiju na prvo mjesto u svom životu, ona mu ne može biti nešto usputno ili sporedno ili prigodno, već sidrištem svega njegovoga života” istaknuo je vladika Stipić te čestitao je prvopričesnicima i njihovim obiteljima i zaželio im blagoslovljen i duhom bogat život u kojem će ih Isus Krist pratiti kao najbolji prijatelj, kao otac i majka, kao Bog koji ih ljubi iznad svega.

Facebook Comments