Primorsko-goranska policija prekršajno je prijavila 35-godišnjaka koji se, vozeći bez dozvole, u četvrtak odbio zaustaviti na zahtjev policije te je bježeći počinio niz prometnih prekršaja sve dok se u naselju Stupari nije zabio u stup, pa sa suvozačem opet probao pobjeći.

 

Jedinica specijalne i interventne policije oko 15 sati pokušala je zaustaviti automobil na području Podmurvica u Rijeci, no vozač je odbio stati te je u nastavku vozio u zabranjenom smjeru, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se konačno zaustavio nakon udarca vozilom u betonski stup u naselju Stupari. Potom je zajedno sa suvozačem pobjegao s mjesta događaja, navodi se u petak u priopćenju policije.

Policajci su ubrzo sustigli maloljetnog suvozača u automobilu, a potom i 35-godišnjeg vozača. Obojica su se opirala uhićenju, pa su primijenili sredstva prisile.

35-godišnji vozač, hrvatski državljanin, prekršajno se tereti za upravljanje vozilom bez vozačke dozvole, izazivanje prometne nesreće, odbijanje postupanja po znakovima policije, ali i za vožnju bez sigurnosnog pojasa, navela je policija.