Bjelovarsko-bilogorska županija već peti dan bez novozaraženih

2. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Bjelovarsko-bilogorska županija već peti dan bez novozaraženih


Već pet dana zaredom na području Bjelovarsko-bilogorske županije nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a od ukupno 79 testiranih i dalje se pozitivnima na virus pokazalo ukupno pet osoba.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite u četvrtak navode kako je, iako je Nacionalni stožer jučer izvijestio o nova dva slučaja na području ove županije, riječ o statističkom podatku jer te osobe žive i rade u Zagrebu, a kao mjesto prebivališta imaju naveden Bjelovar.

“Prema novoj digitalnoj platformi za evidenciju oboljelih koja se upotrebljava od jučer, oboljeli se upisuju prema mjestu prebivališta. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije i dalje imamo dvije oboljele osobe u Čazmi i tri u Bjelovaru, a nije došlo do lokalne transmisije”, pojasnila je epidemiologinja Dubravka Grgić.

Župan Damir Bajs istaknuo je bitno smanjenje broja osoba u samoizolaciji, koji je pao s njih 750 na 517, a zadovoljstvo je izrazio i time što u županiji nije oboljela nijedna osoba iz zdravstvenog sustava te što se građani pridržavaju propisanih zaštitnih mjera.

Bajs je izvijestio i da je pekarnicama odobreno novo radno vrijeme od 6 do 17 sati, ali ne smiju mijenjati prodajni asortiman, a županijski stožer zabranio je organizirani lov u sklopu zabrane javnih okupljanja.

Ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch rekao je kako se u bolnici trenutno nijedna oboljela osoba ne liječi od koronvirusa.

Jedna je osoba u međuvremenu puštena na kućnu njegu zbog poboljšanog zdravstvenog stanja, a jedna je zbog pogoršanja prebačena u Kliniku za infektivne bolesti.

(Hina)

Facebook Comments