Župan Damir Bajs sa suradnicima je u petak posjetio obrt vlasnika Ivice Ćurića „G.T.B. Gumeno Tehnička Brtvila“ u Velikom Korenovu nedaleko od Bjelovara, inače obrtnika koji je već do sada koristio županijske bespovratne potpore vezane uz poticanje obrtništva.

“Ova kriza nas je u početku malo potresla, no nismo odustajali. Borio sam se da zadržim djelatnike. Trenutno imamo četiri zaposlenika, a imamo u planu zapošljavati još ljudi. Zahvalni smo Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, našem županu jer bez potpore Županije sasvim sigurno ne bi ulazili u nikakve investicije. No, zahvaljujući županijskoj potpori odlučili smo se investirati, uredili smo radionu u koju godinama nismo ulagali”, rekao je Ivica Ćurić, vlasnik obrta “G.T.B. Gumeno Tehnička Brtvila”.

Bjelovarsko-bilogorska županija potpore za županijske gospodarstvenike i obrtnike provodi kontinuirano, a ovogodišnji Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpornih mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva obuhvaća njih trinaest.

bajs korenovo (2)

“Potpora Županije našim obrtnicima i gospodarstvenicima prisutna je svake godine. Međutim, najvažnija je u ovo vrijeme korona krize. Za 2021. godinu otvorit ćemo 13 mjera ukupne vrijednosti oko 5 milijuna kuna. Uz one mjere koje su uobičajene, s obzirom na situaciju, dat ćemo i potpore prema obrtnicima i tvrtkama koji su bili zatvoreni u vrijeme korona krize temeljem odluka Stožera civilne zaštite. Vjerujem da će i to pridonijeti onome što smo sada čuli, a to je da naše gospodarstvo i obrtništvo opstaje pa čak i napreduje”, istaknuo je župan Damir Bajs.

“Obrtnicima je u ovim teškim trenucima potrebna svaka moguća pomoć. Osim financijske potpore, jako je važan taj osjećaj da netko stoji iza obrtnika, kao što to godinama čini naš župan. Bitan je to korak da se mladi ljudi jednoga dana odluče baviti obrtničkim zanimanjima”, naglasio je predsjednik Obrtničke komore BBŽ Goran Grgić.