Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske i Policijske postaje Bjelovar u intenzivnom kriminalističkom istraživanju žurno su poduzeli sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja počinitelja dojava o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u području odgojno-obrazovnih ustanova na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Policijski službenici su izvidnim i dokaznim radnjama utvrdili identitet osobe koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela lažne uzbune.

Radi se o mlađem maloljetniku zbog čega ova policijska uprava nije u mogućnosti iznositi detaljnije informacije, navode iz policije.

Podsjetimo, noćas, nešto poslije pola noći Operativno komunikacijski centar Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske zaprimio je dojavu o mogućem ugrožavanju sigurnosti građana u odnosu na odgojno-obrazovne institucije na području Grada Bjelovara.

Policijski službenici su promptno i sa svim raspoloživim resursima poduzeli sve mjere i radnje u cilju provjera navoda iz dojave te utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.