Dinamo je u srijedu, 3. listopada, doputovao u Bruxelles. Utakmicu 2. kola UEFA Europa lige Anderlecht – Dinamo dan prije susreta na konferenciji za medije najavili su trener Nenad Bjelica i prvotimac Kevin Theophile-Catherine.

– U pravilu ne pričam javno o dobrim i lošim stranama protivnika, o tome pričam s ekipom. Radi se o kvalitetnoj momčadi koja je institucija belgijskog nogometa. To svakako poštujemo. Imaju dobrih igrača i radi se o ozbiljnom protivniku. Možda nisu u najboljem momentu trenutno, ali imaju dobar potencijal -rekao je trener Dinama Nenad Bjelica na početku konferencije, a prenosi gnkdinamo.hr.

Je li ovo ključna utakmica za prolaz grupne faze?

– Mislim da ovo nije ključna utakmica, jer u najboljem slučaju pobjede imamo šest bodova, a to i dalje ne garantira još uvijek ništa. Svaka je utakmica ključna za nas. Fokusirani smo na susret, želimo pobjedu i vjerujemo da imamo dobre šanse. Trebat ćemo naporno raditi, ali isto tako vjerujem u momčad i uspjeh. Ne mislim stoga da je ključna utakmica, niti bodovno ako pobijedimo to nam neće biti dovoljno za siguran prolazak dalje.

Što trener misli o krizi Anderlechta i kako bi mogli proći u Europi?

– Mislim da su vrlo ozbiljna momčad s iskusnim trenerom. Imaju izuzetne pojedince, pojačali su se ove sezone s novim igračima. Sigurno da adaptacija na novi klub nije lagana. Mogu li bolje u Europi pokazat će vrijeme, ne bih ulazio u to.

Je li Anderlecht jedan od favorita skupine?

– Naša pobjeda protiv Fenerbahcea i Spartakova pobjeda protiv Anderlechta u prvom kolu bile su iznenađujuće. Vidjet ćemo sve, nova je utakmica pred nama sutra. Mislim da su favorit grupe, uz Fenerbahce, zato što imaju velike i vrhunske igrače. Ujedno su klubovi s velikom tradicijom; ostaju svakako favoriti.

Kratki osvrt na igru u posljednjem susretu, remi s Hajdukom na Poljudu?

– Dinamo može više od onoga što je pokazao u derbiju s Hajdukom. Ostaje dojam da smo tamo mogli pobijediti, iako 0:0 na Poljudu nikad nije loš rezultat. Rekli smo igračima da niti to niti Kup protiv Sloge nije bio na nivou kao prethodne utakmice i siguran sam da ćemo sutra pokazati dobru igru.

Koga se trener Bjelica najviše boji iz ekipe Anderlechta?

– Imaju jako puno dobrih igrača, ali nikoga se ne plašim. To su igrači koje možemo kontrolirati i nositi se s njima. Na terenu ćemo vidjeti kako će to izgledati, a poštujem svakoga od njih. Ima onih koji su došli za velike iznose, kao i onih koji su igrali u prvoj ligi u Francuskoj ili Španjolskoj. Veliki su tu igrači, ali nikoga se ne plašim.

– Vjerujemo da možemo dobro odigrati grupnu fazu i ostvariti dobar rezultat u Europa ligi. Ovo su velike momčadi, svakako i veliki izazovi za nas. Dobra je skupina, a Fenerbahce, Anderlecht i Spartak kvalitetne su ekipe. Mi uživamo igrajući Europa ligu i pokušat ćemo do kraja ispuniti očekivanja od Dinama koja nisu mala – rekao je Bjelica na kraju o Dinamu u Europa ligi.

Pitanje za Kevina bilo je vezano za njegovo iskustvo igranja za Saint-Ettiene protiv Anderlechta prije par godina:

– To je bilo prije dvije godine, situacija se svakako promijenila pa ne smatram da će to iskustvo nekako posebno utjecati na mene sutra na utakmici.

Kriza u Anderlechtu mogla bi sutra probuditi igrače?

– Ne mora značiti da će se probuditi. Znamo da je Anderlecht veliki klub i nadam se da se to neće dogoditi baš u utakmici protiv Dinama.

Kako se Kevin osjeća u Dinamu?

– Uklopio sam se, sa svima se slažem i jako mi je dobro u Dinamu. Dajemo u svakoj utakmici sto posto i tako će biti i sutra – rekao je na kraju stoper Dinama na pitanje o tome kako će se Plavi postaviti u Bruxellesu.

Podsjetimo, utakmica počinje u 18:55h, a prijenos možete pratiti u programu Arena sport televizije.

prigorski.hr