Bjelica nakon prolaska u finale Kupa: Pobjedu posvećujem svojem pokojnom ocu

24. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Sport Bjelica nakon prolaska u finale Kupa: Pobjedu posvećujem svojem pokojnom ocu

Robert Anic/PIXSELL


Kad je glazba s razglasa utihnula, kad su navijači proslavili Dinamov ulazak u finale Kupa, a novinari završili s pitanjima, trener Nenad Bjelica zamolio je izvjestitelje da ostanu još koji trenutak, piše gnkdinamo.hr. I potom je sjetnim i pomalo drhtavim glasom, uz vidljivu suzu koja je zrcalila osjećaj ponosa, provukao:

– Ovu pobjedu posvećujem svojem pokojnom ocu. Danas bi imao 77 godina. Vjerojatno bi bio jako ponosan na mene…

I dok se činilo da će izgovoriti još poneku rečenicu, preplavile su ga emocije pa je stegnuta grla i spuštena pogleda ipak pozdravio skup i napustio prostoriju. Prethodno je konferenciju za novinare odradio profesionalno, baš u skladu s vlastitom izjavom od dana ranije: – Dosad je moj profesionalizam uvijek pobijedio emocije.

O samoj izvedbi svoje momčadi u polufinalu Kupa kratko je istaknuo:

– Čestitao bih svojim igračima na ulasku u još jedno finale, mislim da smo zasluženo pobijedili i prošli iako je Osijek jako dobar suparnik koji nas je u prvom poluvremenu taktički malo iznenadio. Teško smo se tome prilagodili, ali u pauzi smo se dogovorili kako reagirati u defenzivi i ofenzivi pa je sve to kasnije izgledalo malo stabilnije. Nismo suparniku dopustili previše kontri i opasnih situacija, dali smo im posjed i čekali šansu. Iz jedne takve situacije zabili smo drugi gol. I prije toga smo imali dvije, tri dobre situacije, šuteve s kojima smo mogli sve riješiti. Idemo dalje, opet nas čeka Osijek, ovaj put u prvenstvu, opet idemo s najboljima.

Kad će se znati ostajete li u Dinamu ili ne?

– Strpite se do utakmice protiv Lokomotive. Mislim da je prioritet i fokus svih nas bio osvojiti naslov prvaka i ući u finale Kupa. Sad imamo malo više vremena za razgovor o mojoj i Dinamovoj budućnosti, o igračima koji će doći, koji će otići.

S obzirom na to da ste već i matematički osigurali naslov prvaka, pred vašim je igračima sad svojevrsni test karaktera.

– Mi već nekoliko tjedana praktički igramo međusobnu utakmicu. Jedni su igrali u Koprivnici, drugi danas, prije Koprivnice je također bila drukčija momčad… Dečki se međusobno natječu i svi pokazuju da mogu biti korisni. To je sad utakmica između nas. Pokušavaš biti bolji od kolege koji je igrao nekoliko dana prije, tako održavamo natjecateljski ritam, to nam donose te rotacije. Do finala će to tako biti, budite sigurni da će svi igrači do finala dobiti minimalno tri utakmice.

Kada će biti spreman Marin Leovac?

– Dosta dobro izgleda, počeo je intenzivnije raditi, nije još u treningu s momčadi. Neće biti spreman za utakmice protiv Osijeka i Lokomotive, ali protiv Rijeke bi mogao biti. Isto vrijedi i za Maija Gavranovića i Lovru Majera.

Razmišljate li o profilu igrača za sljedeći napad na Ligu prvaka?

– Jako. Jako puno radimo na tom aspektu, razmišljamo o svemu što nam je potrebno za sljedeću sezonu i pritom skautiramo, gledamo, već vodimo i neke razgovore. Budite sigurni da će 19. lipnja, kad krenemo s pripremama, biti već nekoliko novih igrača. Puno toga će ovisiti i o tome tko će otići. Hoće li to biti četiri dolaska i četiri odlaska ili omjer sedam-sedam, ne znam… Nećemo se pretrpavati igračima, imamo kvalitetnih mladih nogometaša i netko će od njih dobiti šansu na pripremama – istaknuo je Bjelica.

prigorski.hr

Facebook Comments