Stečajna upraviteljica Zagrebačke tvornice papira (ZTP) podnijela je izvješće o stečajnoj masi te tvrtke u kojem ističe da postoji i osnova za podnošenje zahtjeva za naknadu štete od bivšeg stečajnog upravitelja Branka Petanjeka za minimalno 1,8 milijuna kuna (oko 240.000 eura)

”Bivši stečajni upravitelj Branko Petanjek je novčana sredstava koja pripadaju stečajnoj masi stekao temeljem protupravnih radnji – isplata nedokazanih materijalnih troškova i knjigovodstvenih usluga, zbog čega je podnesena i kaznena prijava Uskoku”, ističe se u izvješću stečajna upraviteljica Josipa Juričić.

Bivši stečajni upravitelj Branko Petanjek i njegova kći stečajna upraviteljica Iva Petanjek bili su 2021. uhićeni u zajedničkoj akciji policije i Uskoka u kojoj je uhićeno 13 osoba na čelu s s bivšim predsjednikom sisačkoga Trgovačkog suda Mihaelom Kovačićem zbog sumnji da su iz stečajeva više raznih hrvatskih tvrtki, koje su nadzirali i kojima su upravljali, izvukli oko 30 milijuna kuna.

Zagrebačka tvornica papira osnovana je 1995. s temeljnim kapitalom od 7,9 milijuna kuna, stečaj tvrtke bio je otvoren 2012. kada je i Branko Petanjek bio imenovan za stečajnog upravitelja. Stečaj je bio zaključen 2018., a prema posljednjem izvješću stečajne upraviteljice, na računu tog stečajnog dužnika krajem srpnja bilo je nešto manje od 36.000 eura.