Bivša djelatnica POU Križevci prozvala ravnateljicu zbog otkaza: ‘Nisam je poslušala kad mi je zabranila da bilo što radim’

19. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Križevci Bivša djelatnica POU Križevci prozvala ravnateljicu zbog otkaza: ‘Nisam je poslušala kad mi je zabranila da bilo što radim’


Bivša djelatnica Pučkog otvorenog učilišta Križevci prozvala ravnateljicu Željku Šunjić zbog otkaza koji je nedavno dobila. Učinila je to javnom objavom na svom Facebook profilu.

Riječ je o Martini Zrno koja je u POU Križevci bila zaposlena prije mjesec dana na rok od tri mjeseca. Međutim, kako je objasnila istek tog roka nije dočekala.

U svojoj objavi kazala je kako je  dobila opomena pred raskid Ugovora o radu i prije isteka probnog roka jer se drznula raditi, a ravnateljica izričito traži da ne radim ništa novo!

– Na tren sam pomislila, ovo je neka šala, fejk, nešto….pa nastavim i dalje raditi. I pljus, druga opomena pred otkaz jer ja i dalje radim a ona IZRIČITO TRAŽI DA NIŠTA NE RADIM SLIJEDEĆA TRI MJESECA. Ja to ne znam i ne želim. Nikada u životu nisam sjedila i ništa ne radila pa neću ni sad. I naravno nakon toga slijedi raskid ugovora o radu zbog nezadovoljavanja na probnom roku – napisala je.

Dodala je kako sada nema druge nego spustit pogled i reći svojoj djeci, ‘eto mater vam je dobila otkaz jer nije zadovoljila na probnom roku, nije poslušala ravnateljicu kad joj je zabranila da bilo što radit, nego se drznula i radila i dalje protivno uputama’.

– Sram me, sram pred djecom jer se moram sramiti svoga rada, sram postupaka ljudi koji očito ne znaju što im je posao, sram me što svi šute i pravdaju takve postupke, sram me jer sam vjerovala da se nešto može promijeniti. Ja šutjeti neću, moja kćer je rekla, zašto nisi nikome rekla, to moraju svi saznati, pa eto kćeri, zbog tebe izreći ću pred svima ovu sramotu – zaključila je.

Nastalu situaciju provjerili smo kod sâme ravnateljice. Zanimala nas je druga strana priče, je li doista sve tako kako navodi ogorčena djelatnica ili se u cijelom slučaju krije nešto više. Na naš upit, ravnateljica Šunjić kratko je odgovorila.

– Bez kometnara – napisala je.

 

Facebook Comments