Izjava dana
biskup huzjak

Biskup Vjekoslav Huzjak upucao kolegu lovca u lovu

Mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko križevački u petak, 11. siječnja je u lovu teško ozlijedio drugog lovca, potvrđeno je za vecernji.hr iz više izvora. Policija ga je kazneno prijavila zbog sumnje u kazneno djelo dovođenja u opasnost  života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Nesreća u lovu dogodila se u prijepodnevnim satima u lovištu kod mjesta Kraljeva Velika, na području Lipovljana. Biskup Huzjak (58), inače strastveni lovac, sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su, prema policijskom pripćenju o događaju u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. U jednom trenutku biskup je iz lovačkog karabina pucao u divlju svinju, koju je promašio te je puščano zrno pogodilo 64-godišnjaka u natkoljenicu.

Ranjenom lovcu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne za život. Alkotestiranjem biskupa Huzjaka je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te mu je oduzeto oružje s kojim je sudjelovao u lovu. Zbog navedenog kaznenog djela protiv 58-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava.

Zvonimir Ancić, glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije, potvrdio je za  vecernji.hr i službeno da se događaj dogodio.

Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak sudjelovao je u petak 11. siječnja u lovu u kojem se dogodio nesretan slučaj ranjavanja lovca, priopćeno je 14. siječnja iz Biskupijskog ordinarijata u Bjelovaru.

„Nadležna državna tijela provode zakonom predviđen postupak na kraju kojega ćemo se oglasiti priopćenjem. Biskup izražava svoje duboko žaljenje zbog svega što se dogodilo, a ozlijeđenom lovcu želi brzi oporavak“, ističe se u priopćenju Bjelovarsko-križevačke biskupije.

izvor: vecernji.hr

prigorski.hr

 

Provjerite i ovo

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

[VIDEO] Upoznali se i zaljubili u teretani, a sad, u braku, otvorili svoju u Bjelovaru

Otvorenjem Sportsko rekreativnog centra “My Way” u vlasništvu Vere i Renata Sokolovića Bjelovarčani su dobili …

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

[VIDEO] U Bjelovaru počelo zimsko orezivanje stabala

Djelatnici Cvjetnog ateljea Marina koji brinu o uređenju gradskih zelenih površina u Bjelovaru, prionuli su …