Biskup Antun Škvorčević predvodio je u požeškoj Katedrali sv. Terezije euharistijsko slavlje i krstio Franju, 12 dijete roditelja Roberta i Jasne Černušak na blagdan Svete Obitelji. Roditeljima 12-ero djece čestitao je na opredjeljenju za život kao i na krsnom preporođenju njihova djeteta, sa željom da novokrštenik Franjo raste iz božanskih izvora i bude duhovno jak građanin naše Domovine, javlja HKM.

Uvodeći u misno slavlje biskup Škvorčević kazao je da nas današnji blagdan podsjeća kako je Bog htio da se njegov Sin rodi u tako važnoj ustanovi kao što je obitelj. Pozdravio je napose roditelje novokrštenika, poručivši im da će u svetom krštenju njihovo dijete biti povjereno Božjoj ljubavi koja je smislila svakoga pojedinog od nas i koja nas u našem životu želi pratiti snagom Isusove žrtve na križu, čiji dionici postajemo u krštenju.

Pri svršetku misnog slavlja biskup je supružnicima Robertu i Jasni Černušak čestitao na opredjeljenju za život kao i na krsnom preporođenju njihova djeteta, sa željom da novokrštenik Franjo raste iz božanskih izvora i bude duhovno jak građanin naše Domovine. Svima onima koji nose ime sv. Stjepana čestitao je imendan. Na kraju je na sve prisutne, kao i na one koji su pratili izravni prijenos mise internetom i putem Hrvatskoga Radija Marija zazvao Božji blagoslov. Poslije svete mise biskup Antun se zadržao u razgovoru s članovima obitelji Černušak, zanimao se za njihov život i uručio darove.