Biskup Ćurić krstio peto dijete u obitelji Letić

9. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Vjera Biskup Ćurić krstio peto dijete u obitelji Letić


Đakovačko-osječki pomoći biskup Ivan Ćurić krstio je malenog Šimu, peto dijete u obitelji Letić u nedjelju 7. veljače na misi u Gornjoj Vrbi, filijali župe Ruščica.

Šimo se rodio majci Marini i ocu Goranu nakon Marije (13), Nike (11), Magdalene (6) i Marina (3). Ponosni roditelji kazuju kako se ne plaše novoga života, jer imaju uzore u svojim djedovima i bakama. Goranov djed Šimo, čije ime nosi i maleni krštenik, imao je jedanaestero djece, dok je Marinin djed Ante Tolić imao trinaestero djece.

U homiliji biskup Ćurić naglasio je kako se ovu nedjelju slavi Dan života, dodavši kako je ljudima kroz povijest uvijek bilo na neki način teško. Rekao je kako je svim ljudima kroz povijest jedno zajedničko – jedna zvijezda vodilja, tj. vjera u Kristovo uskrsnuće, pa samim time i u naše uskrsnuće. Naglasivši kako nikada ne smijemo izgubiti smisao vjere, biskup se osvrnuo na riječi pape Franje, kako je svijet danas uplašen kao i ribari u čamcu na uzburkanom moru kad je Isus zaspao. „No ljudi su kroz povijest bili hrabri i puni vjere u Boga koji ih nikada neće iznevjeriti. Nisu se plašili života, nisu radili računicu, već su se hrabro i uz Božju pomoć nosili sa životom i kroz njega koračali“, čulo se u propovijedi biskupa Ćurića.

Sudjelujući na misnom slavlju i krštenju, okupljena župna zajednica, vođena župnikom Marijom Lešićem, zahvalila je Bogu na ovim roditeljima, moleći Gospodina da udjeli još ovakvih obitelji koje su otvorene životu.

ika.hr

Facebook Comments