U Kloštru Podravskom održan je Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije u organizaciji županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Udruge žena iz ruralnih područja sa suorganizatorom i domaćinom Općinom Kloštar Podravski, a pod pokroviteljstvom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Svim sudionicama su članovi žirija Damir Felak, Melita Ivančić, Robert Čimin, Verica Rupčić i Josip Cugovčan te župan Darko Koren i načelnik Siniša Pavlović uručili priznanja za sudjelovanje, poklone županije, općine i udruge, kao i cvijeće. Posebno iznenađenje su priredili domaćini za sve dosadašnje sudionice Festivala s područja Općine Kloštar te im uručili posebne zahvalnice i cvijeće.

Sudionice su pored poklona trajne vrijednosti dobile i unikatna priznanja za svoje posebnosti. Biserka Keljar, djevojački Ban, živi u Kloštru Podravskom i primila je priznanje za njegovanje tradicije, izvornog folklora i dramske umjetnosti te posebnu ljubav u pripremi jela i slastica.

Rođena je u Prugovcu. Završila je srednju frizersku školu i samostalno vodila frizerski obrt od 1985. sve do odlaska u mirovinu 2022. godine. Živi sa suprugom Mladenom i majka je Martine i Marka, fakultetski obrazovanih mladih ljudi.
Uz zahtjevan frizerski posao, bez određenog radnog vremena i obiteljske obveze majke, supruge i domaćice, uključuje se u rad Folklorne udruge Kloštar Podravski od njezinog osnutka 1997. godine i prva je tajnica udruge. Daje veliki doprinos u radu udruge, svojom neiscrpnom energijom i dobrim idejama. Ljubav prema pjesmi, plesu i narodnim običajima od djetinjstva je usvajala od svoje majke Marice. Jedna je od prvih članica, koja je u rodnom selu počela pronalaziti stare i očuvane dijelove narodnih nošnji te sudjelovala u njihovu prikupljanju i čuvanju tradicije svojega kraja. Jako joj je važno očuvati starinu od zaborava. Prilikom nastupu folkloraša svima radi frizure, što je vrlo zahtjevno jer je ponekad na pozornici i preko 25 plesačica.

Biserka ima literarne sklonosti pa se posvetila pisanju kratkih skečeva, a kasnije i igrokaza za svoje folkloraše jer je prepoznala u nekolicni njih glumački talent. Igrokaze izvode u raznim prigodama u svojoj općini, ali i na raznim susretima diljem županije pa i šire. Uvijek su dobro prihvaćeni i svojim nastupima doprinose veseloj atmosferi.

Biserka obožava kuhati i peći kolače, a često uz dnevne obveze to radi i duboko u noć. Sudjelovala je u projektu očuvanja od zaborava tradicionalnih, autohtonih jela pod nazivom „Zaboravljeni recepti područja Dravski peski“, koji je promoviran na HRT-u. Radi sve vrste domaće tjestenine, koju ljubitelji mogu i nabaviti kod Biserke.
Biserka voli cvijeće, uređuje svoj povrtnjak i okućnicu, a slobodno vrijeme provodi u šivanju i heklanju te isprobavanju novih recepata. Nedavno je postala baka te rado čuva svoju unučicu Idu i to joj je veliko veselje.
Njezine prijateljice kažu: Biserka je posvećena obitelji, marljiva, brižna, uredna, izvrsna kuharica i kolačarica, pouzdana prijateljica i najbolja susjeda.