Igor Bišćan, izbornik mlade hrvatske U21 nogometne reprezentacije, objavio je popis igrača za predstojeće prijateljske utakmice protiv Izraela i Engleske.

Na Bišćanovom su popisu vratari: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna Sittard) i Nikola Čavlina (Lokomotiva), braniči: Jan Jurčec (Altach), David Čolina (Augsburg), Nikola Soldo (Koeln), Hrvoje Smolčić (Eintracht), Roko Jureškin (Benevento), Luka Jelenić (Varaždin), Mauro Perković (Dinamo), vezni red: Veldin Hodža (Rijeka), Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Niko Janković (Rijeka), Ante Palaversa (Troyes), Martin Baturina (Dinamo) i napadači: Gabriel Vidović (Vitesse), Antonio Marin (Rijeka), Luka Stojković (Lokomotiva), Roko Šimić (Zuerich), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Matija Frigan (Rijeka) i Ivan Dolček (Šibenik).

Hrvatska U21 reprezentacija odigrat će 23. ožujka u Varaždinu od 18 sati prijateljsku utakmicu s Izraelom, a 28. ožujka od 20.45 sati u Londonu, na stadionu Craven Cottage, utakmicu s Engleskom. Prve su to provjere uoči nastupa reprezentacije na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji krajem lipnja, odnosno za utakmice kvalifikacijskog ciklusa za Euro u Slovačkoj 2025. godine.

“Očekuju nas dvije jako dobre provjere, prijateljske utakmice s Izraelom i Engleskom u prvom redu će nam poslužiti da se uvjerimo u trenutačnu formu naših igrača, ali i da isprobamo neke varijante u našoj igri pred skorašnji nastup na Europskom prvenstvu. Raduje me dobra forma reprezentativaca, vjerujem da je to jamstvo naših dobrih prezentacija u Varaždinu i Londonu”, rekao je izbornik Igor Bišćan.

Na U21 Europskom prvenstvu Hrvatska je smještena u skupinu zajedno sa Španjolskom, Rumunjskom i Ukrajinom.