Lijepo je kad se trud isplati, kad na kraju vidim da su dečki sretni, da su naplatili muku i neizvjesnost, kazao je izbornik U21 hrvatske vrste Igor Bišćan nakon pobjede nad Švicarskom (3-2).

U dvoboju 2. kola D skupine EURA U21 u Kopru su nogometaši Hrvatske pobijedili Švicarsku s 3-2 (1-0) i ostali u igri za četvrtfinale.

“Sve smo kontrolirali, dobro izgledali – posebno u drugom poluvremenu – i kada se činilo da će to mirno ići kraju, utakmica se okrenula naglavačke i na kraju smo strepili za pobjedu. Sretan sam, a sada se moramo oporaviti u dva dana i dočekati zadnju utakmicu na što kvalitetniji način – treba sanirati ozljede kako bismo znali na čemu smo”, kazao je Bišćan, dodavši:

“Uzbudljivo smo živjeli zadnjih petnaestak minuta. Imali smo imperativ, porazom smo se mogli i oprostiti od turnira, ali dečki su fenomenalno odgovorili i sve je išlo u najboljem redu, osim drugog dijela prvog poluvremena. No, nesmotreno smo skrivili kazneni udarac, Švicarcima dali nadu i šansu, a onda smo si zabili drugi pogodak i nastao je pravi cirkus na terenu.

Nije se moglo pretpostaviti što će se dogoditi, a nije mi se činilo da ćemo zabiti pogodak koji bi sve riješio jer smo bili na izmaku snaga, orijentirani na čuvanje zasluženog vodstva. Nije bilo jednostavno biti pored terena. “Bili smo nestrpljivi prije početka, željeli smo izaći na teren i doći do pobjede koja nam daje nadu i optimizam u pripremi za zadnju utakmicu.

Potrošeni smo, ali ukoliko se skupimo opet ćemo napraviti sve – ova se skupina igrača izvlačila iz teških situacija i u kvalifikacijama. Ova je utakmica također dobar primjer, dečki kroz takve utakmice grade atmosferu i nastavit ćemo se truditi, boriti, pa na kraju vidjeti kako će sve završiti”, zaključio je Bišćan.

Jedan od junaka dvoboja bio je i vratar Dominik Kotarski, a Bišćan je o njemu rekao: .

“On je danas valjda htio sam sebe testirati pa je branio švicarske udarce, zatim im omogućavao stopostotne šanse pa ih opet branio, ali na kraju se zadnjom obranom prometnuo u jednog od junaka. Preko noći je saznao da će braniti, i nije jednostavno ostati stabilan i čvrst kada griješiš. Ipak, obranio je nevjerojatne stvari i drago mi je zbog njega”.

 

(Hina)