Održana je redovna Izborna skupština Biciklističkog kluba Đurđevac, na kojoj je dosadašnji predsjednik kluba Igor Ban podnio izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu godinu. Izvješća su jednoglasno usvojena kao i prijedlog razrješenja dosadašnjeg predsjednika, tajnika i uprave kluba, te je predloženo novo vodstvo kluba.

Za predsjednika kluba je izabran Božo Divjačko, poznati đurđevački biciklist, biciklistički veteran i poznavatelj ovog sporta, a za tajnika Matija Markešić.

Novi se predsjednik  zahvalio na podršci članstva te se kratko osvrnuo na buduće planove.

20240217_191155

-Đurđevac ima dugo i sjajnu prošlost u biciklističkom sportu. Biciklisti Đurđevca  vozili su za najpoznatije biciklističke klubove bivše države i Hrvatske, a Đurđevac bio startna i ciljna pozicija za mnoge značajne biciklističke utrke – podsjetio je Božo Divjačko i naglasio da se članovi Kluba moraju snažnije angažirati na okupljanju mladih i ljubitelja bicikliranja, kako bi se ovaj sport vratio na zasluženu poziciju među ostalima sportovima koji djeluju u gradu.

20240217_192348

U tim nakanama ih je podržao i pozdravio i Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, koji je inače i sam član kluba te izrazio nadu u svjetlu budućnost biciklizma u Đurđevcu.