Biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana“ u petak, 24. lipnja prošla je i kroz Vrbovec. Karavanu već 18 godina organizira Hrvatsko društvo Ljubljana, u povodu Dana državnosti Republike Slovenije koji se obilježava 25. lipnja.

Karavana je odala minutu šutnje i zapalila svijeće pored spomen obilježja Hrvatska kocka poginulim hrvatskim i slovenskim braniteljima.

biciklistička karavana vrbovec (1)

-Posljednje dvije godine izostala je karavana zbog covida, a ove godine na put je krenulo 25 biciklista – veterana. Na ovom jedinstvenom puta u 18 godina prošlo je preko 200 sudionika biciklista na što smo ponosni – rekao je Milan Pavelić, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog društva Ljubljana.

-Gradovi kroz koje prolazi Karavana potpisali su povelju o suradnji 2016. godine – rekao je Ante Pandža, potpredsjednik Hrvatskog društva Ljubljana.

Svih 18 godina, od 2003. sudionik je karavane Milan Pavelić, a Miro Zinaić bio je na 15 karavana.

biciklistička karavana vrbovec (3)

U karavani su bili zanimljivi sudionici Dušan Hamun, državni prvak Slovenije u veledromu te Tina Ušeničnik, trostruka svjetska prvakinja u svojoj kategoriji.

Jani Lucina imao je 62. rođendan kojega su mu pjesmom čestitali njegovi biciklisti. Robert Haić pozdravio je u ime grada Vrbovca sudionike karavane.