BEZ KONKURENCIJE Križevački Choco bar – šarmantno mjesto gdje konobari s ljubavlju rade svoj posao

27. travnja 2019. Autor: prigorski.hr Gastro kutak BEZ KONKURENCIJE Križevački Choco bar – šarmantno mjesto gdje konobari s ljubavlju rade svoj posao

Choco bar u Križevcima


Kao što smo već nebrojeno puta pisali, u ovom dijelu Hrvatske vrlo je teško pronaći dobru uslugu, posebice u Koprivničko-križevačkoj županiji. Konobara je sve manje, a oni kvalitetni koje vlasnici nisu zadržali dobrim uvjetima i plaćom već odavno svoje vještine „masno“ naplaćuju u sezoni ili u inozemstvu.

Nitko više nije budala da trpi poznata obećanja nekih ugostitelja „povećam ti plaću kad se malo razvije posao“ ili „ja bi ti najradije dao duplu plaću, ali ne mogu kad mi država sve uzme“ ili ona famozna „ja ti zapravo uopće nemam zaradu, ovo radim iz ljubavi“.

Ta vremena su očito prošlost i došla je napokon era kada polako opstaju samo pošteni ugostitelji, a dobri konobari napokon su na cijeni.

Podsjetimo, najalarmantnije je stanje u Koprivnici gdje skoro svaki drugi kafić traži konobare. U Križevcima nije toliko porazna situacija, tu ipak postoje mjesta koja imaju stalnu postavu konobara, gdje su s vremenom vlasnici shvatili da u kafiće treba ulagati i gdje se prate najnoviji trendovi oko samog uređenja interijera.

Kolač od višnje i espresso

U Koprivnici postoje možda tri kafića za koje bi se moglo reći da su dizajnerski uređeni i da se prilikom otvorenja razmišljalo o interijeru. Sve ostalo je zapelo u socijalizmu, ili je zbog nedostatka sredstava (ponekad i škrtosti vlasnika), nedovršena priča.

Križevački Choco bar Hedona u kojem smo se slučajno zatekli i odlučili popiti kavu, oduševio nas je prije svega svojom uslugom. Naviknuti na konobare koji ne znaju reći dobar dan, ili ne mogu (najčešće ne žele) zapamtiti najjednostavniju narudžbu, ovdje smo doživjeli ugodno iznenađenje. Uvijek nasmijane konobarice, izrazito ljubazne i komunikativne odmah su nam uljepšale dan.

Nije se tu radilo o nikakvom klasičnom konobarskom odnosu već o zaista iskrenom, srdačnom i profesionalnom ophođenju konobara s gostom. Nakon par minuta čekanja bili smo posluženi i na stol smo dobili baš ono što smo i naručili. Kratki espresso s vrhnjem i fini čokoladni kolač s višnjama. U nekom drugom kafiću vjerojatno bi čekali barem deset minuta da nas netko posluži, a kad bi naručili kratki espresso vjerojatno bi dobili kavu koja se skoro izlijeva iz šalice te koja ima okus kao da je netko njome isprao aparat.

Ugodno iznenađeni odlučili smo i u našoj gastro rubrici javno napisati pohvalu. Zbog ovakve usluge vjerujemo da nikada nećete biti prazni i gost će se uvijek rado vraćati. Ako ne zbog kolača i kave, onda zbog fenomenalne usluge.

Usluga 5+

Kava 4

Kolači 4

Ambijent 5Ukoliko niste pogledajte treću epizodu zabavnog serijala Gastro tražilica u Vidovoj suzi:

prigorski.hr

Facebook Comments