Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) prokementirao je u četvrtak “blagonaklon” nastup HDZ-a prema gradonačelniku Milanu Bandiću ustvrdivši kako je to očito jer su oni u koaliciji.

“HDZ je podržao Bandićev proračun, a Bandić je podržao HDZ-ovu Vladu. Prema tome, ono što se šuškalo sad je istina, de facto su u koaliciji”, rekao je Bernardić.

Na pitanje je li to “malo otupljuje oštricu u Gradskoj skupštini”, Bernardić je rekao kako je jasno da su oni zajedno. “HDZ-ovci su podržali gradonačelnikov proračun, prema tome na snazi imamo novu koaliciju i mislim da je sada svima jasno da je SDP jedina jasna i prava opozicija u Zagrebu”, kazao je.

Vezano za gospodarenje otpadom Bernardić je ocijenio da su rezultati porazni, jer je Zagreb zadnji od europskih metropola. Tek jedan posto otpada prikuplja se odvojeno za razliku od Ljubljane koja, kaže Bernardić, odvojeno prikuplja 55 posto otpada, dakle 55 puta više od Zagreba.

“Građani znaju na koji način se skuplja otpad, znaju da nemaju kante pored svojih kontejnera gdje bi mogli odvojiti metal, plastiku ili papir. Znaju da nisu motivirani, odnosno novčano stimulirani da odvajaju otpad i znaju da jednostavno ništa nije napravljeno po pitanju gospodarenja otpadom u Zagrebu”, ustvrdio je Bernardić.

Najbolji odgovor na to je komentar gradonačelnika Bandića da se odlagalište otpada Jakuševec ne mora zatvoriti, prema tome može raditi do 2028. godine. “Dakle, najave o zatvaranju Jakuševca 2018. godine su, izgleda, šuplja priča”, rekao je Bernardić.
(Hina)

fah